SKINSCOUT-
  meten is weten

  Een betrouwbare huidanalyse is de basis voor een professionele werkwijze, huidadvies en resultaatgerichte behandeling. En daarmee een belangrijke voorwaarde voor tevreden en terugkerende klanten. Het wetenschappelijk huidanalyse apparaat mag niet ontbreken in een professionele salon.

  • SKINSCOUT
   € 29,50
   i.c.m. gelaatsbehandeling
  • SKINSCOUT
   € 39,50

  AFSPRAAK MAKEN?

  OPENINGSTIJDEN:
  maandag: zijn wij gesloten
  di t/m vrij: 08:30-17:30 uur
  zaterdag: 8:30-15:00 uur
  zondag: zijn wij gesloten

  All-in-One

  1 apparaat, 3 meetsondes, 4 metingen:

  Hydratatie

  Al meer dan 25 jaar is de corneometer wereldwijd de meest gebruikte methode om nauwkeurig de hydratatie van het huidoppervlak (stratum corneum) mee te kunnen bepalen.

  Meetpunten

  De huidmeting wordt verricht op vier punten in het gezicht. Midden van het voorhoofd, beide wangen en de kin. Het gemiddelde van deze metingen bepaald de hydratatie waarde van de huid.

  Huidadvies

  Door deze meting kun je constateren hoe het staat met de vochtrijkheid van de huid. De corneometing is ook zeer geschikt voor het juiste advies over serums of andere ‘’hydroboost’’ producten.

  Sebum

  Met de sebummeting wordt het huidtype bepaald; droge huid, gemengde huid, vette huid, vochtarme huid of normale huid. De hydrolipidelaag van de huid bestaat uit lipides (afkomstig van talglipides) en water (hydratatie). Deze hydrolipidelaag heeft een tal van functies: het houdt de huid glad en gezond en met een PH waarde van de huid tussen de 4.5 en 5.5 beschermt het ons tegen bacteriën en andere gevaarlijke indringers. Voor een optimale werking moeten het sebum- en vochtgehalte (ph-waarde) in balans zijn. Het vochtgehalte van de huid en de lipides zijn twee verschillende metingen. Veel klanten zullen er van versteld staan dat hun huid een tekort heeft aan vocht, terwijl de huid wel vettig aanvoelt.

  Meetpunten

  De meting wordt verricht op het midden van het voorhoofd (dit is de plek welke het meest vet is) en op één wang. De meting van voorhoofd en wang kan (grote) verschillen hebben, aangezien het voorhoofd behoord tot de t-zone en de wang niet. Wanneer dit het geval is, is er sprake van een gemengde huid.

  Huidadvies

  Vocht en Sebum metingen zijn de belangrijkste parameters om de huidconditie te bepalen, bij een goede balans van beide kan je spreken van een huidbarriere met een optimale ph waarde.

  Pigment

  De derde sonde kan zowel pigment als erytheem waarden meten. De pigmentmeting kan worden ingezet voor de volgende punten: 1. het elimineren van risico’s tot verbranding bij het uitvoeren van laser- en IPL behandelingen. 2. advies over zonbeschermingsproducten 3. juiste behandelwijze huid vaststellen (bijvoorbeeld bij hyperpigmentatie)

  Metingen

  De huidmeting voor pigment wordt gedaan op 4 punten: beide wangen, voorhoofd en kin. Vervolgens dient er een referentiemeting te worden gedaan op een punt waar geen zonlicht komt (zoals de pols). Het gemiddelde van deze meting bepaald de pigmentatie waarde.

  Huidadvies

  Met het meten van de pigmentatie kan worden vastgesteld welk huidtype de klant. De indeling hiervan is huidtype 1 tot en met 6. Naar aanleiding van deze vaststelling kan de juiste behandeling en thuisproducten worden geadviseerd.

  Erytheem

  De derde sonde kan zowel pigment als erytheem waarden meten. Erytheem is de medische term voor een rode kleurverandering van de huid, ontstaan als gevolg van vaatverwijding. De juiste behandelwijze van de huid kan zo worden vastgesteld (bijvoorbeeld bij het behandelen van littekens.

  Metingen

  De huidmeting voor erytheem wordt gedaan op 4 punten: beide wangen, voorhoofd en kin.

  Huidadvies

  Om erytheem van welk type dan ook te behandelen, moet men de achterliggende oorzaak behandelen. Op basis van deze meting kan erytheem in typen worden ingedeeld.

  BLIJF OP DE HOOGTE VIA ONZE NIEUWSBRIEF